Fars til hverdagsgrillen - En nem og lækker menu: krydrede
oksekødsruller, stegt med tomater og courgetteskiver. Saftige, møre
oksekødsruller og velsmagende kartofler.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
600 g hakket oksekød
2-3 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk rasp
1 spsk olie
2 spsk vand
salt og peber fra kværn
1 tsk paprika edelsüss eller 1 tsk barbecue krydderi
1 spsk friskhakket kryddergrønt
Desuden:
4 små courgetter
6-8 tomater
1 tsk barbecue krydderi
olie til pensling
persille
*
1. Ælt kødet med finthakket løg og hvidløg samt rasp, olie,
vand, krydderier og krydderurter.
Form det til 8-10 ruller, der skal hvile koldt 10-15 min.
2. Skyl courgetter og tomater.
Skær begge dele en gang over og drys med barbecue-krydderi.
3. Kød og grønsager pensles med olie og steger i god afstand
fra gløderne, 10-12 cm.
Steg rullerne og courgetter 5-8 min. og vend dem ofte især
rullerne.
Tomaterne behøver kun at stege på snitfladen, ca. 3 min.
4. Drys med hakket persille.
Server grove flutes til. Kartoffelmos er også dejligt
tilbehør.
Variationer:
Farsrullerne kan tilsættes finthakkede champignon, små
terninger af peberfrugt eller sprøde baconterninger og krydres med hvidløg,
reven peberrod eller moset grøn Madagascarpeber.
Samt et lækkert grill-fad med krydrede ruller og grillstegte
grønsager.