1 kylling på ca. 1000 gram 
3 løg 
3 fed hvidløg 
2 ½ dl  mad olie 
5 citronblade (kan undlades) eller erstattes af citronsaft 
saften af 1 citron 
1 spsk  sambal olek 
4 spsk  sojasauce 
1 tsk  sukker 
salt og peber 
  
Del kyllingen i 8 stykker og gnid stykkerne godt med salt og peber. 
Løgene pilles og skæres i tynde strimler. 
Hvidløgsfeddene pilles og hakkes fint.
Varm olien i en frituregryde. 
Brun kyllingestykkerne heri, til de bliver gyldne – tag dem herefter op og læg dem til afdrypning.
Varm 1 spsk  olie i en anden gryde og steg løg og hvidløg klare. rør de 
skyllede citronblade, citronsaften, sambal olek samt soja i og smag til med sukker, salt og peber. 
Til sidst kommes de afdryppede kyllingestykker i saucen, og alt snurrer for svag varme i ca. 15 minutter – eller til kyllingestykkerne er gennemstegt. 
Citronbladene fjernes inden servering.
Server fx med ris og en grøn salat