
 
Lækker krydret julegløgg og jule cava, der kan serveres til
en julefrokost, eller imens gæsterne venter på stegen, juleaften
Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers. 
 
# Ingredienser
Gløggkoncentrat:
½ usprøjtet appelsin 
1 kanelstang 
2 laurbærblade 
2 stjerneanis 
½ tsk hel sort peber 
½ spsk hel allehånde 
½ spsk hele nelliker 
½ tsk hel kardemomme 
30 g brun farin 
2,5 dl vand 
 
Gløgg:
gløggkoncentrat (Se ovenfor)
75 cl rødvin (1 flaske)
1 håndfuld mandelsplitter 
1 håndfuld rosiner 
 
Kold jule cava:
1 dl gløggkoncentrat (Se ovenfor)
4 stjerneanis 
150 cl halvtør kold cava pr. person (spumante eller cremant
kan også bruges)
 
* Tilberedning
Gløggkoncentrat:
Vask appelsinen og skær den i grove stykker. 
Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand op i
en kasserolle. 
Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10
minutter under låg. 
Tag kasserollen af varmen og lad det hele trække under låg i
ca. 2 timer.
Sigt hele herligheden og gløggkoncentratet er klar.
 
Gløgg:
Kom en portion gløggkoncentrat i en gryde, tilsæt rødvinen
og varm nænsomt gløggen op til 80 °C.
Rist mandelsplitterne kort i ovnen eller på en tør pande. 
Afkøl dem ved stuetemperatur.
Kom mandelsplitter og rosiner i flotte glas, hæld den
rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte småkager til.
 
Kold jule cava:
Kom et par spiseskefulde gløggkoncentrat op i 4 smukke champagneglas. 
Kom en hel stjerne anis op i hvert glas.
Hæld derefter kold cava over og server straks.