1 kg  kalkun overlår uden skind. (cuvette)
250 g  kalkun brystkød (gerne i strimler/tern)
200 g  løg
6-8 laurbærblade.
1 kvisttimian.
20 blade husblas (geletine) pr. liter.
 Salt/ pulv.
 sort peber
 allehånde.
Sæt overlåret over i koldt vand, til kødet er dækket, koges op og skummes. 
Tilsæt nu laurbærbladene og timian. 
Koges i 30 min. brystkødet tilsættes , koges herefter i 20 min. - det kogte kød tages op og skæres i tern på 1-1,5 cm. 
Suppen ned koges til det halve sammen ned de grofthakkede løg, herefter tilsættes det kogte kød. 
Smages til med salt, peber og allehånde. (gerne lidt for salt/krydret, da smagen mindskes betydeligt når den nedkøles.) 
Til sidst tilsættes den smeltede husblas (18 blade om om vinter, 20 om sommeren.) det hele  koges op , hældes i forme og sættes på køl med det samme.
Serveres med en god sennep og syltede rødbeder samt et godt rugbrød. 
Stuvede asparges kartofler gør det til en lækker frokost ret.