1 stor frilandskylling (1500 g) 
10 blade frisk salvie 
2 kviste frisk rosmarin 
4 fed hvidløg 
tørret knust chilipeber 
salt 
olivenolie
  
Kyllingen flækkes i brystet og bredes ud. 
Trykkes flad, så den ligger på maven. 
Brystbenet skæres evt. helt væk. 
Lav huller i skindet jævnt fordelt over hele kyllingen og læg en skive hvidløg ½ blad salvie, lidt chili og rosmarin i hvert hul. 
Vend kyllingen og gnid den med salt og knust chilipeber på kødsiden. Derefter pensles den med olivenolie. 
Kyllingen steges i ovnen enten i et serveringsfad, eller på en rist, med skindet opad i 25-30 minutter ved 300ºC. 
Check om kyllingen er gennemstegt ved at stikke en kødnål i låret og tryk på skindet. 
Væsken der kommer ud, skal være klar uden antydning af rødt.