1 spsk  vegetabilsk olie
1 løg i skiver
2 fed knust hvidløg
1 tsk  hakket, frisk, rød chili
1 tsk  hakket, frisk eller ½ tsk tørret citrongræs udblødt i varmt vand
1 tsk  hakket, frisk ingefærrod
250 g  magert svinekam i tynde skiver
100 g  basmati-ris
2 l. vand
½ dl  fiskesauce
2 spsk  lime- eller citronsaft
4 hakkede forårsløg
2 spsk  hakket, frisk koriander
1 fintsnittet, rød chili
Bland løg, hvidløg, chili, citrongræs og ingefær og sauter i 2-3 minutter, til løget er gyldent. 
Tilsæt svinekød og sauter videre i 3-4 minutter. 
Kom risene i gryden og lynsteg i 1 minut. 
Bland vand, fiskesauce og lime- eller citronsaft i og kog op. 
Skru ned for blusset og lad simre i 15-20 minutter, til risene er møre. Rør forårsløg og koriander i suppen, drys med fintsnittet chili og server den.