# Ingredienser
100 g smør 
200 g hvedemel 
30 g sukker 
100 ml mælk 
12 g gær 
1 æg 
1 æggeblomme 
smør til formen 
hvedemel til arbejdsbordet 
100 g rosiner i rom (eller uden rom) 
75 g mandelsplitter 
Pynt: Flormelis til at drysse over kagen
* Tilberedning 
Smelt smørret og lad det køle af. 
Sigt melet ned i en stor skål og drys sukkeret i. 
Lun mælken og smuldr gæren i og opløs den. 
Hæld mælk, gær, smør, æg og æggeblommen i melet og ælt det hele til en glat, klæbrig dej med håndmixerens dejkroge. 
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min. 
Forvarm ovnen til 180°C og smør en randform. 
Ælt den meget fugtige dej ned på det meldryssede bord i 5 min til den er smidig. Arbejd så rosinerne og mandelsplitterne ind i dejen. 
Form dejen til en pølse. 
Anbring den som en ring i formen, pres den godt til og lad den efterhæve tildækket i ca 10-15 min. 
Bag den så i 45 min i varmluftsovn på 160°C. 
Når der ikke hænger noget dej fast på den træpind der den stikkes i kagen, er den færdig. 
Det er vigtigt den ikke får for meget, for så bliver den for tør. 
Lad kagen køle af og drys med flormelis.
 
Pr styk: 335 kcal/1400 kJ, 7 g protein, 18 g fedt, 31 g kulhydrat