1 kg ålekvabber 
Gulerødder 
Porrer 
Selleriknold 
Persille 
Kraftben 
Svesker 
Æblestykker 
Salt 
Sukker 
Eddike 
Rismelsboller (Se Sur-sødsuppe med rismelsboller) 
 
Ålekvabberne renses, flås, vaskes godt og skæres i stykker på ca. 3 cm. 
Grønsagerne skæres i mundrette stykker. 
Grønsagerne og kraftben koges i vand i ca. 20 min. eller til de er møre. 
De sidste 5 min. kommes ålekvabber, svesker og æble stykker i suppen. 
Når ålekvabbekødet slipper benene, smages til med salt, sukker og eddike. 
Suppen serveres med ålekvabberne og Rismelsboller i suppen.
 
Ålesuppe findes i flere varianter i Sønderjylland. Husmødrene tilsatte forskellige ting, fx. kraftben fra okse eller gris eller et skinkeben fra røget skinke. Svesker eller æblestykker eller begge dele kommes også i. Suppe af ålekvabber, som i den østlige del kaldes Kujer, laves på samme måde.