50 g smør			
4 dl mælk			
1 ½ dl kærnemælk		
25 g gær
2 tsk sukker			
1 ½ tsk groft salt		
ca. 800 g hvedemel
2 plader butterdej
Pensling: sammenpisket æg
  
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i mindre stykker og rul et stykke ud med kagerulle i ca. ¾ cm tykkelse.
Tryk kuvertbrødene ud med et ølglas og læg 6 – 8 tynde strimler butterdej ovenpå.
Tryk nye små dejskiver ud med et snapseglas til at lægge på midten.
Kuvertbrødene får form som sole eller blomster.
Bagetid ca. 15 min. ved 225ºC.