50 g  gær
31/2 dl  kærnemælk
50 g  smør
2 spsk  lys sirup
1 spsk  salt
40 g  hasselnøddeflager
100 g  sigtemel
350 g  hvedemel
 
Pensling: 
1 æg
2 spsk  fløde
Kærnemælken varmes langsomt op sammen med smørret, til blandingen er håndvarm. 
Kom siruppen i og hæld dette over gæren, som er smuldret i en skål.  Rør til gæren er opløst. 
Bland salt og hasselnøddeflager sammen med melsorterne og rør i gærmassen. 
Ælt dejen, til den er let og lind. Stil dejen til hævning i 30 minutter. Slå dejen godt sammen og rul den til en lang pølse, der skæres ud på skrå i passende stykker. 
Læg brødene på en bageplade og skær et skråt snit på toppen. 
Lad brødene hæve i 15 minutter. 
Æg og fløde piskes sammen og pensles på brødene, som bages på midterste rille i ovnen ved 200° i 18 minutter.