75 g  gær
2 ½ dl  sødmælk
2 ½ dl  kærnemælk
1 tsk  salt
½ tsk  sirup
75 g  smør
400 g  fuldkornshvedemel
260 g  groft hvedemel
Gæren smuldres i den lunede mælk og kærnemælk, salt og sirup tilsættes. 
Smørret skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med fuldkornshvedemelet. 
Dejen arbejdes godt igennem, hvorefter den hviler i 15 minutter. 
Bland så sigtemelet med det grove hvedemel og ælt dette igennem i den forhævede dej, der igen arbejdes godt igennem. 
Stil dejen til hævning i 2 timer. 
Dejen slås sammen og trilles i en lang pølse, der deles i 28 stykker. 
Brødene formes, lav et snit i toppen og stil dem til hævning i ca. 20 minutter. 
Si lidt sigtemel over brødene inden de sættes i ovnen. 
Bages ved 210ºC på næstnederste rille i ca. 20 minutter.