3½ dl  hvedemel 
½ tsk  bagepulver 
½ tsk  salt 
1¼ dl  smør 
3 spsk  vand 
2½ dl  kvædemarmelade 
flormelis  
* Tilberedning
Bland hvedemel, bagepulver og salt og smuldr smørret i.
Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt forsigtigt dejen sammen og form den til en kugle. 
Rul dejen ud i en cirkel og udstik med en form eller tallerken 10 cm store dejstykker.
Saml resten af dejen og rul den ud igen og stik flere kager ud. 
Læg 1 spsk  marmelade på midten af hvert dejstykke.
Fugt dejen i kanten med en finger dyppet i vand eller sammenpisket æggehvide og 
læg den sammen som en halvmåne.
Tryk den yderligere fast i kanten med en gaffel. 
Læg halvmånerne på en smurt bageplade og bag dem ved 200 °C i 15 min, til kagerne er gyldenbrune.
Flyt dem med en paletkniv over på en bagerist, så de kan afkøle.
Drys evt flormelis på, inden de serveres enten lune eller kolde.