
Sødt til dessert
Dej: 
120 g hvedemel 
2 æg 
1 spsk olivenolie 
havsalt 
Kompot: 
500 g abrikoser 
1 stykke kanel 
2 stjerneanis 
Fyld: 
125 g kvark 
flydende sødemiddel 
revet skal af ½ usprøjtet appelsin 
2 spsk buddingpulver (vaniljesmag) 
hvedemel til bordet 
*
A. Ælt mel, 1 æg, olivenolie og 1 knsp salt sammen til en glat dej. 
Lad dejen hvile i 1 time. 
 
B. Skyl abrikoserne, fjern stenene og skær dem i skiver. 
Kog 2½ dl vand op med kanel og stjerneanis. 
Damp abrikoserne i 5 min. 
Smag til med lidt sødemiddel. 
 
C. Rør kvarken med sødemiddel, appelsinskal, 1 æg og buddingpulver.
 
D. Rul dejen meget tyndt ud på en melet flade og udstik cirkler med en diameter på 10 cm.
Sæt 1 tsk kvark på midten og tryk dejkanterne godt sammen om fyldet.
Lad piroggerne småkoge i vand i 10 min. 
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af og server abrikoskompot til. 
 
Per Portion 1286/307 kJ/ kcal. 13 g protein. 7 g fedt. 43 g kulhydrat. 3 g fibre
 
Tips: Brug ikke dåsefrugt uden for abrikossæsonen, da de i sammenligning med de friske frugter kun indeholder et minimum af vitaminer. 
Kvarkpiroggerne smager også fremragende med en kompot af søde eller sure kirsebær eller - resten af året - med æblekompot af modne, syrlige frugter som Belle de Boskoop, Cox Orange eller Gråsten.