
 
Kylling à la bonne femme betyder: Den gode kones kylling, og
det er en fransk klassiker. Hverdagsluksus.
4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time.
Fryseegnet 
 
#
1 stor kylling 
75 g bacon 
25 g smør 
½ kg skalotte- eller miniløg 
2 gulerødder 
300 g kartofler 
salt og peber 
1 dl hvidvin 
2-3 spsk, tomatpuré 
2 dl bouillon 
frisk timian og persille 
*
 
DEL kyllingen i lår og bryster, og del dem i halve, så der
bliver 8 stykker i alt. 
Skær baconstykket i terninger. 
 
LAD smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, og rist
baconterningerne heri. 
Tilsæt kyllingestykkerne, og brun dem på alle sider. 
 
PIL løgene. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i
terninger. 
 
TAG kødet op af gryden, og steg løgene gyldne. 
Vend gulerødder og kartofler i, og læg kylling og bacon
tilbage i gryden. 
Drys med salt og peber. 
 
RØR tomatpureen ud i bouillonen. 
Hæld først vinen i gryden, derefter tomatbouillonen. 
Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 45 min. 
 
SMAG til med salt og peber, og server med et drys hakket
timian og persille og evt. brød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin