
 
Velduftende asiatiske krydderier gør den fyldte kylling til
en glimrende festret. 
• Kylling leverer både zink og riboflavin • Ris er en god
tiamin- og niacinkilde. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1½ time. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Fyldt appelsinkylling:
1 kylling, ca. 1,6 kg 
4 tsk letmælks-yoghurt naturel 
4 tsk friskpresset appelsinsaft 
1 tsk sød chilisauce 
FYLD: 
2 tsk rapsolie 
1 tsk sesamolie 
1 løg, finthakket 
2 fed hvidløg, finthakkede 
3½ dl kogte ris 
½ dl ristede cashewnødder 
½ tsk fem krydderier 
2 spsk hakket persille 
1 appelsin reven skal af 
½ dl friskpresset appelsinsaft 
3 tsk sød chilisauce 
appelsinskiver og persille til garnering 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. 
Skyl kyllingen ud- og indvendig under rindende koldt vand. 
Dup den tør med køkkenrulle. 
 
2 Fyldet: opvarm raps- og sesam-olie på en pande ved jævn
varme. 
Tilsæt løg og hvidløg. 
Brun i 5 min. under omrøring. 
Bland løg, hvidløg, ris, nødder, krydderier, persille,
appelsinskal, appelsinsaft og chilisauce i en skål. Bland godt. 
 
3 Kom fyldet i kyllingen. 
Bind kyllingen til som anvist i (Tips & råd). 
Læg kyllingen på en rist i en bradepande. 
Bland yoghurt, appelsinsaft og chilisauce og pensl kyllingen
med noget af dette. 
 
4 Steg kyllingen i ovnen i 30 min. 
Pensl kyllingen med resten af yoghurtblandingen. 
Dæk det yderste af lårene med folie. 
Steg yderligere 1 time i ovnen eller til kyllingens sky er
klar. Garner. 
 
Tips & råd
 

Bind først benene sammen på kyllingen med en snor. 
Træk kyllingens halsskind over rygraden og bind vingerne
fast med skindet. 
 

Dæk kyllingens ben med alufolie i den sidste time i ovnen. 
Folien forhindrer benene i at blive brændte. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 491 = kJ 2062 
Kulhydrat 13 g Protein 40 g Fedt 31 g (57%) Fibre 1 g