
 
Ti minutters forberedelse og nogle få ingredienser er alt
der skal til. Resultatet bliver gyldne, lækre og frem for alt møre kyllinger. 
• Citronsmagen gør, at du evt. kan udelade saltet. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Helstegt kylling: 
2 kyllinger a 700 g 
1 citron 
½ tsk salt 
½ tsk groft kværnet sort peber 
2 spsk honning 
1 tsk spidskommen 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C. 
Løft forsigtigt på skindet over kyllingebrystet. 
Del citronen i halve og gnid kyllingerne med citronen. 
Drys salt og peber under skindet og gnid resten af saltet og
peberet oven på kyllingerne. 
Pensl dem med honning og drys med spidskommen. 
 
2 Læg kyllingerne med brystet opad i et ovnfast fad. 
Stil fadet i ovnen og steg i 1 time. 
Vend kyllingerne en gang og dryp dem nu og da med skyen. 
Kyllingerne er færdige, når låret afgiver en helt klar saft.
Prøv med en gaffel. 
 
3 Placer kyllingerne på et skærebræt og tag skindet af, hvis
det ønskes. 
Del kyllingerne i halve og server straks. 
 
Tips & råd
 

Varm honningen i en lille gryde ved svag varme. 
Rør rundt til honningen er varm, ca. 2 min. 
Så er det lettere at pensle honningen på kyllingen. 
 

Spildt honning fjernes lettest ved hjælp af en stegespade
eller kniv. 
En klud eller køkkenrulle spreder i stedet honningen ud over
underlaget. 
 
MIKROOVNSTIPS 
Gå frem som beskrevet i trin 1. Placer kyllingerne med
brystet opad på en rist over et egnet fad. Steg i mikroovnen på højeste effekt
ca. 15 min. Dæk evt. kyllingerne med et låg i et egnet materiale (se ovnens
instruktionsbog). Vend kyllingerne en gang og dryp dem med sky. 
Følg derefter opskriftens trin 3. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 471 = kJ 1978 
Kulhydrat 8 g Protein 40 g Fedt 31 g (59%) Fibre 0 g