Fyld: 
1 kylling ca. 1.6 kg 
1 stort løg finhakket 
1 stor bundt bredbladet persille hakket 
1 bundt frisk koriander hakket 
¼ tsk  gurkemeje 
¼ tsk  safran malt 
2 spsk  vegetabilsk olie 
1 tsk  stødt ingefær 
1 tsk  kanel 
3 ¾ dl vand 
 
Sauce og dej: 
5 æg let pisket 
2 ½ dl melis 
kanel 
nykværnet peber 
500 g fillodej 
250 g usaltet smør smeltet 
2 ½ dl mandler hakket 
kanel 
2 ½ dl melis 
 
Forvarm ovnen til 180ºC. 
Læg kyllingen, løg, persille, koriander, gurkemeje, safran, olie, ingefær 
og kanel i en ovnfast form med vand. 
Sæt fadet i ovnen i 90 minutter.
Tag kyllingen op av formen og afkøl. 
Pluk kødet af og kasser skind og ben.
Skum fedtet af stegeskyen og hæld den over i en mellemstor gryde. 
Kog op og tilsæt æg, sukker, kanel og peber efter smag. 
Kog ind til den jævner sig. 
Forvarm ovnen til 190ºC. 
Pensl en 20 cm stor tærteform. 
Læg en plade fillodej i tærteformen og pensl med smeltet smør. 
Læg en ny plade fillodej ovenpå og pensl også den med smør. 
Fortsæt lagene med endnu 7 plader fillodej. 
Pensl hvert lag med smeltet smør og drys lidt hakkede mandler, kanel og 
melis på den sidste plade.
Hæld æggeblandingen og kyllingestykkerne i formen, bred dejen over 
fyldet og pensle med smør.
Fire filloplader skåret runde pensles med smør og lægges over fyldet. 
Pensle flere filloplader og form dem til roser som lægges så at de 
dækker hele tærtens låg. 
Pensl med smeltet smør. 
Steg madtærten i 30-45 minutter, til den er gylden. 
Drys resten af blandingen med mandler, kanel og melis over.