
 
Kyllingebryst spækket med urter og pakket i tynde skiver af
parmaskinke, en delikat ret som passer alle. Italiensk inspireret.
• Salvie tilfører en del fibre og jern. • Kun 2 g fedt pr.
portion. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kylling i parmakappe: 
4 kyllingebryster a ca. 125 g 
olie til fadet 
2 fed hvidløg 
1 lille rød chilifrugt (valgfrit) 
4-8 store salvieblade 
72 tsk sort peber 
8 tynde skiver parmaskinke 
TIL SERVERINGEN: 
salvieblade 
dampede grønsager 
kogte kartofler 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten i midten af ovnen. 
Smør et ovnfast fad med olie. 
 
2 Afpuds kyllingebrysterne og sørg for at de er lige store. 
Pil og hak hvidløgene. 
Rens og hak chilifrugten. 
 
3 Læg kyllingen i det smurte fad og læg 1-2 salvieblade på
hver filet. 
Læg lidt chilifrugt og hvidløg på salviebladet og krydr med
peber. 
 
4 Sno 2 skiver parmaskinke om hvert stykke kyllingebryst så
salvie, hvidløg og chilifrugt pakkes ind. 
 
5 Sæt i ovnen og steg i 15-20 min. til parmaskinken er sprød
og kyllingefileterne er møre, men ikke tørre. 
Lad kyllingepakkerne stå lidt inden de skæres i skiver. 
Server med dampede grønsager, kogte kartofler og lidt ekstra
salvie. 
 
Tips & råd
 

Parmaskinke kan indeholde en hel del fedt. Skinken skal
derfor afpudses godt for tykke fedtkanter, så fedtindholdet mindskes.
 

Andre urter kan anvendes i stedet for salvie, fx persille,
timian eller purløg. 
Estragon er en anden krydderurt, som passer meget fint til
kylling. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 154 = kJ 646 
Kulhydrat O g Protein 34 g Fedt 2 g (12%) Fibre 0 g