
 
Inviter familien eller venner på
søndagsmiddag - denne skønne grydestegte kylling vil bestemt falde i smag. Sikker
succes.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: ca. 1 time og 15 min. 4 personer 
 
#
1 stor kylling eller
hane 
hvidløgssalt og
friskkværnet peber
50 g smør 
1 stort løg 
250 g champignoner 
salt og peber 
2 spsk hvedemel 
1 dl hvid eller rød
portvin 
1 dl piskefløde 
ca. 1 dl vand 
evt. saucekulør 
 
Tilbehør: persille 
brød eller kartofler
*
 
Skær kyllingen ud i
fire stykker og gnid dem med hvidløgssalt og friskkværnet peber. 
Pil løget og hak
det. 
Rens champignonerne
og skær dem i skiver. 
Brun kødet i en
stegegryde med smør. 
Tag kødet op. 
Brun løg og champignoner
i det samme smør. 
Krydr med salt og
peber, drys med mel og lad det opsuge smørret. 
Tilsæt portvin og
bring blandingen i kog under omrøring. 
Tilsæt fløde, læg de
brunede stykker kylling i gryden og dæk den til. 
 
Sæt gryden i en 150 °C
varm ovn og lad retten stege ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt. 
Tilsæt evt. lidt
mere fløde og/eller vand, hvis saucen er for tyk. 
Smag til med salt og
peber. 
Skyl persillen og
hak den. 
Drys med persille og
server retten med brød eller kartofler. 
Tips: I stedet for selv at partere kyllingen, kan du købe friske eller frosne kyllingelår eller bryst. De friske champignoner kan byttes ud med frosne, der er skåret i skiver. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin