
 
Billig, sund og skøn at skue. Denne herlige kyllingeret vil
helt sikkert overraske hele familien.
• Fjerkræ er magert og rigt på proteiner. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Rispande med kylling:
3 dl rå ris 
4 kyllingebryster a ca. 125 g 
1 løg 
1 rød peberfrugt 
1 gul peberfrugt 
1 grøn peberfrugt 
1-2 bøftomater (ca. 200 g) 
1 fed hvidløg 
2 spsk olie 
salt og peber 
½ tsk paprika eller chilipulver 
2 spsk smør 
1 bundt persille 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Kog risene efter anvisningen på pakken. 
Lad den dryppe godt af.
 
2 Pil løget og hak det fint. 
Udkern peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. 
Skold, flå og udkern tomaterne og hak dem groft. 
Del kyllingebrysterne på midten. 
Pil hvidløget. 
 
3 Opvarm olien i en stor gryde eller på en pande. 
Læg kyllingestykkerne på og brun dem godt i ca. 5 min. 
Pres hvidløget over og krydr med salt, peber og paprika. 
Tag kyllingestykkerne af panden og hold dem varme. 
 
4 Smelt fedtstoffet på samme pande. 
Tilsæt løg og peberfrugt og lad det stege i 5 min. 
Tilsæt ris og tomat og smag til med salt, pe- ber og paprika
eller chilipulver. 
 
5 Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og lad retten blive
gennemvarm ved svag varme, ca. 10 min. 
Hak persillen fint og drys den over retten lige inden servering.
 
Tips & råd
 

Råris bør skylles grundigt i rindende lunkent vand så smuds
og mel skylles af. Hvide polerede ris er i reglen skyllede og rensede inden de
pakkes. Risottoris eller andre ris som skal steges i fedtstof inden den videre
tilberedning skal ikke skylles, men gnides rene i et viskestykke. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 512 = kJ 2150 
Kulhydrat 48 g Protein 35 g Fedt 20 g (35%) Fibre 5 g