
Kylling Marengo
2 friskslagtede, store kyllinger 
salt og peber 
2 spsk smør eller margarine 
2 spsk olie 
150 g skalotteløg 
2 dl tør hvidvin 
1 ds flåede tomater 
3 fed hvidløg 
150 g små champignon 
Tilbehør: salat, kogt makaroni - se Tillæg
*
Del hver af kyllingerne i 4 stykker og gnid dem med salt og peber. 
Brun smør eller margarine let og tilsæt olien. 
Varm det op og brun kyllingestykkerne let heri. 
Tilsæt de pillede løg og spæd med hvidvin. 
Lad det koge kraftigt i 10 minutter. 
Purér tomaterne direkte ned i gryden, så kernerne fjernes, og tilsæt pressede hvidløgsfed. 
Lad retten snurre under låg i 10-15 minutter. 
Tilsæt champignoner og kog retten færdig - ca. 20 minutter. 
Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og server retten med kogt makaroni og salat. 

Den gode blommekage
800 g faste blommer 
smør eller margarine 
150 g sukker 
2 æg 
revet skal af ½ usprøjtet citron 
150 g skoldede, smuttede malede mandler 
Tilbehør: iskold cremefraiche eller flødeskum 
*
Halver blommerne og tag stenene ud. 
Læg dem med den buede side opad i velsmurt, ildfast fad. 
Rør 200 g blødgjort smør eller margarine hvidt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen. 
Rør citronskal og malede mandler i dejen og bred den over blommerne. 
Bag kagen i 25 minutter ved 200°C. 
Server den lun med iskold cremefraiche eller flødeskum. 
Tips: Kylling Marengo tager sit navn fra slaget ved Marengo i år 1800, da Napoleon besejrede østrigerne. Den oprindelige version, improviseret på slagmarken af Napoleons kok, var lavet med en kylling, tomater, æg, krebs, hvidløg og et stænk af brandy fra generalens flaske.