1 stor frisk kylling 
40 fed hvidløg 
½ tsk  sort peber 
2 laurbærblade 
1 tsk  tørret timian 
1 tsk  tørret salvie 
et par kviste persille 
½ dl olivenolie 
1 ½ tsk  salt 
½ citron 
 
Rosin og løgkompot: 
12 små løg 
1 spsk  olivenolie 
2 dl rosiner 
2 dl tomatjuice 
2 spsk  rødvinseddike 
1 spsk  sukker 
salt 
 
Rosmarinkartofler: 
12 kartofler 
4 fed hvidløg 
1 tsk  salt 
3 spsk  olivenolie 
1 kvist frisk rosmarin 
  
Del kyllingen i 8 dele. Pil hvidløgsfeddene. 
Krydr kyllingestykkerne med peber og bland dem med hvidløgsfeddene, 
laurbærblade, timian, salvie, persille og olie. 
Lad det hele trække i et par timer. 
Sæt ovnen på 180ºC. 
Kom kyllingestykkerne med hvidløg og krydderier i et stort ovnfast fad 
med låg (Der kan evt. anvendes alufolie, som låg). Bag kyllingen midt i 
ovnen i 45 minutter uden låg. 
Læg så låget på og bag retten i yderligere 15 minutter. 
Pres til sidst citronsaft over retten og smag til med salt. 
Rosin og løgkompot: 
Pil løgene og steg dem hele 1 spsk  olivenolie. 
Tilsæt rosiner, tomatjuice, vineddike, sukker og salt. 
Lad kompotten simre for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er 
blevet bløde. 
Rosmarinkartofler: 
Skrub kartoflerne godt og del dem i både, skrællen skal blive på. 
Bland kartofler, finthakket/presset hvidløg, olie, salt og finthakket 
rosmarin. Hæld kartoflerne på en bageplade og bag dem i ovnen i 20-30 
minutter ved 200ºC. 
Hæld dem op i en skål og server retten.