
 
En lækker og anderledes kombination - mørt kyllingekød
sammen med papaya, ananas og banan - en garanteret succes. 
• De fleste eksotiske frugter indeholder et enzym, som
nedbryder protein og fremmer fordøjelsen. 
Forberedelse 40 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kylling med eksotisk frugt 
1 kylling, 1,2 kg 
1 tsk salt 
150 g frosne grønsager i tern 
1 laurbærblad 
1 kryddernellike 
1 frisk ananas (150 g frugtkød) 
1 frisk papaya eller 150 g konserveret 
1 banan 
1 spsk smør eller margarine 
1 spsk hvedemel 
1 spsk fløde 
1 tsk karry 
salt og hvid peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Del kyllingen i fire dele. 
Bring 5 dl vand i kog med salt, grønsagstern, laurbærblad og
nellike. 
 
2 Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og kog ved svag varme.
Vend kyllingestykkerne efter 10 min. 
Tag kyllingen op af bouillonen efter 25 min. og lad den
svale af. 
 
3 Skræl ananassen og fjern midterstokken. 
Skær frugtkødet i tern og vej 150 g af. 
Halver papayaen og fjern stenen. 
Skræl frugten og skær frugtkødet i tern. 
Skræl bananen og skær den i skiver. 
 
4 Pil kyllingekødet fra benene og skær det i strimler. 
Si bouillonen. 
 
5 Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og karry. 
Spæd med bouillonen, bring det i kog og lad det simre 6-8 min.
Tilsæt ananas og papaya og kog yderligere 2 min. 
Tilsæt banan og kyllingekød og varm igennem. 
Rør fløden i og smag til med karry, salt og peber. 
Server med ris. 
 
Tips & råd
 

Ananas, papaya og kiwi indeholder et enzym som spalter
æggehvidestoffer, hvilket bl.a. forhindrer saucer i at jævne. Samme enzym giver
en bitter smag, når frugterne i frisk tilstand blandes med mælkeprodukter. Men
enzymet ødelægges ved en opvarmning til 50-70 °C. For at vi kan få glæde af
enzymet, bør frugten serveres frisk som forret, dessert eller som tilbehør. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 470 = kJ 1974 
Kulhydrat 16 g Protein 34 g Fedt 30 g (57%) Fibre 2 g