
 
Denne vidunderlige lidt anderledes kylling kan du ikke
mislykkes med. Frugt på dåse giver også kort arbejdstid. 
• At bruge frugt i hovedretten er en god måde at øge mængden
af fibre og vitaminer. 
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 35-45 min. 6
Portioner 
 
# Råvarer til Kylling med frugtsalsa 
1 kylling cl 1,5 kg 
1 dåse blandet frugt (400 g) 
1 rødløg 
1 spsk smør 
1 dåse knuste tomater (400 g) 
1 spsk maizena 
1 glas grøn chilifrugt (1 OQ g) 
2 spsk hvidvinseddike 
1 spsk dijonsennep 
MARINADE: 
væden fra frugten 
2 spsk dijonsennep 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Tag skindet af kyllingen og del den i 6 stykker. 
Lad frugten løbe af. Gem væden. 
Bland frugtvæden med sennep i en stor skål til en marinade
og stil ½ dl til side. 
Læg kyllingestykkerne i marinaden. 
Sørg for at kyllingen er helt dækket af marinade. 
Dæk med plastfolie og afkøl i 30 min. 
 
2 Tænd for grillen og dæk grillristen med folie. 
Læg kyllingen på folien og kasser marinaden. 
Grill kyllingen ca. 10 cm fra varmen i 35-40 min. 
Vend en gang og pensl nogle gange med den resterende
marinade. 
 
3 Pil løget imens og skær det i tynde skiver. 
Smelt 1 spsk smør på en pande og steg løgene møre i ca. 4 min.
 
4 Bland maizena og tomater i en skål. 
Hæld tomatblandingen over løgene og bring det i kog under
omrøring. 
Lad det koge til saucen er jævn. 
Tilsæt chilifrugt, eddike, sennep og frugt. 
Varm det hele igennem, ca. 2 min. 
Anret kyllingen og hæld saucen over. 
 
Tips & råd
 

Chilifrugt på glas har ikke så stærk smag. For at få en
stærkt krydret ret bruger du i stedet frisk jalapeño eller chilifrugt. Små
sprøde frugter er oftest stærkest. 
 

Frisk frugt er godt at anvende i stedet for frugt på dåse. 
Der bruges ca. 5 dl appelsin, ananas og/eller grapefrugt i
tern. 
Erstat frugtvæden med 1½ dl appelsinjuice. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 949 
Kulhydrat 13 g Protein 30 g Fedt 6 g (24%) Fibre 1 g