
 
Jo det er rigtigt:
Der skal to hele hvidløg i kyllingen, ikke kun to fed. Men prøv alligevel, for
hvidløg bliver dejligt milde i smagen efter en tur i ovnen. 
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 45 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
1 kylling 
500 g dadel- eller
cherrytomater 
4 små rødløg (både) 
2 dl hvidvin 
2 hele hvidløg 
2 spsk olie 
salt og peber 
1 bdt basilikum 
 
Marineret citron: 
1 økologisk citron 
½ tsk salt 
2 spsk olie 
 
Tilbehør: 
4 dl couscous 
*
 
Tænd ovnen på 200 °C.
Læg kyllingen i
midten af et stort ovnfast fad. 
Læg tomater og løg
ved siden af kyllingen. 
 
Pil to fed hvidløg
og flæk resten af de hele hvidløg og læg dem inden i kyllingen. 
Skær de to fed
hvidløg hver i 6 lange stykker. 
Lav 12 små huller
med en spids kniv i kyllingens lår og bryst og mas hvidløgsfeddene ind i
hullerne. 
Smør kyllingen med
olie og krydr med salt og peber. 
Hæld hvidvin i fadet
og steg kyllingen i ovnen ca. 45 min. 
 
Skyl citronen og
skær den i meget små terninger. 
Varm citronstykkerne
op i en kasserolle med salt og olie. 
Lad det stå ved svag
varme i 5 min. og hæld det op i en lille skål. 
Kog couscoussen som
angivet på emballagen. 
Server kyllingen med
couscous og marineret citron til at dryppe over. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin