
 
Chili, koriander og kokos giver en udsøgt thailandsk smag på
denne kyllingegryde. Server med ris drysset med ristet kokos. 
• Retten indeholder meget protein • Spinat indeholder meget
A- og C- vitamin. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kylling med koriander: 
4 hele kyllingelår, med overlår, uden skind, ca. 1 kg 
1 spsk jordnøddeolie 
2 fed hvidløg 
1 tsk sambal oelek 
6 spsk hønsebouillon 
25 g strimlet spinat 
50 g kinesisk salat eller julesalat 
1 spsk Maizena 
6 spsk kokosmælk 
1 spsk hakket frisk koriander, samt kviste til garnering 
salt 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Del kyllingelårene i over- og underlår. 
Opvarm olien på en teflonpande. 
Brun kyllingen på alle sider ca. 5 min. 
Læg kyllingen på en tallerken og hold den varm. 
 
2 Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned på panden. 
Tilsæt sambal oelek og steg det under omrøring i 30 sek. 
Kom bouillon og kylling på panden. 
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ved svag varme
i ca. 20 min, eller til kyllingens sky er klar når man stikker i kødet med en
gaffel. 
Vend kyllingen et par gange undervejs. 
 
3 Læg kyllingen over på et serveringsfad med en hulske. 
Dæk kødet med alufolie. 
Kom spinat og kinesisk salat på panden. 
Lad det simre under låg i 3 min, eller til bladene falder
sammen. 
 
4 Bland Maizena og kokosmælk godt og hæld det på panden. 
Bring det i kog under omrøring og lad det simre ca. 2 min. til
blandingen er ryk. 
 
5 Tilsæt hakket koriander og smag til med salt. 
Hæld saucen over kyllingen og garner med korianderkviste. 
 
Tips & råd
 

Sambal oelek er lavet af knuste chilifrugter og salt og kan
købes i asiatiske butikker og velassorterede supermarkeder. Man kan også
anvende frisk knust chili som findes på dåse. 
 

Frisk koriander har få kalorier, men indeholder meget
kalium, jern, samt vitaminerne A og C.
Tilsæt hakket koriander lige inden serveringen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 271 = kJ 1138 
Kulhydrat 3 g Protein 31 g Fedt 15 g (50%) Fibre 2 g