
Kylling med paprika
En helt speciel kylling: Flad, ganske særlig krydret, ganske særlig sprød og ganske særlig saftig
 
1 poulard (1,5 kg)
1 fed hvidløg
1 spsk rosenpaprika 
1 spsk edelsüss paprika
salt og peber
olie
1½ dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
1 citron, økologisk
4 rosmarinkviste
800 g nye kartofler
*
A. Hvidløg hakkes fint eller presses. 
Det blandes i en skål med 1 spsk rosenpaprika og 1 spsk edelsüss paprika.
 
B. Rygraden af en poulard fjernes med en fjerkræsaks, og kyllingen trykkes flad. 
Den drysses med salt og peber overalt og gnides med olie.
 
C. I en bradepande hældes 1½ dl hønsebouillon og hvidvin. 
Kyllingen lægges ovenover på stegeristen. 
Den steges i den varme ovn ved 210˚C i 50 minutter.
Citronen skæres i skiver. 
Efter 30 min. lægges den sammen med 4 rosmarinkviste på kyllingen og steges med.
Server med nye kartofler.
 
Pr. portion, 55 g protein. 26 g fedt. 0 g kulh. = 457 kcal (1912 kj)
 
 

Brødbudding med kirsebær
Sommerens hit! I sæsonen kan du lave denne gratin med friske kirsebær. Du skal så bruge syltekirsebær, som skylles og udkernes
 
6 rundstykker fra dagen før, uden birkes eller franskbrød ( i alt) 
2½ mælk 
½ tsk kanel 
100 g smør 
80 g sukker 
1 brev vaniljesukker 
3 æg, delte
1¼ dl cremefraiche 18 % 
salt 
50 g hakkede mandler 
50 g chokoladedråber 
300 g syltede kirsebær (på glas) 
1-2 spsk flormelis 
*
A. Rundstykkerne skæres i terninger. 
Mælk og kanel røres sammen og hældes over terningerne. 
Lad det trække i 10 minutter. 
Blødt smør, 40 g sukker og vaniljesukker røres cremet med håndmikseren. Æggeblommerne blandes i, en ad gangen. 
Fløden røres i. 
Æggehviderne piskes stive med 1 nip salt. 
Lad resten af sukkeret risle i og pisk videre i 2 minutter. 
Æggehviderne vendes i brøddejen sammen med mandler og chokoladedråber.
 
B. Kirsebærrene duppes godt tørre. 
De lægges i lag sammen med brødmassen i en smurt gratinform (30 cm  lang). 
Retten bages i den forvarmede ovn ved 170˚C / varmluft 150˚C i 45 minutter. 
Læg eventuelt alufolie over efter 25 minutter. 
Lad den hvile et øjeblik og drys med flormelis. Vaniljesauce passer til.
 
 

EN SAFTIG VARIANT 
Vaniljesauce med appelsin: 2½ dl mælk bringes i kog. 2½ dl appelsinsaft, 1 brev vaniljecreme-pulver (til kogning) og sukker røres sammen og røres derefter sammen med 1 tsk reven appelsinskal i mælken, der lige koges op igen. 
Pr. portion: 17 g protein, 46 g fedt, 80 g kulh. = 807 kcal (3382 kj)