 
 
Kylling Provence
2 friskslagtede kyllinger 
2 spsk (oliven)olie 
2 spsk smør eller margarine 
salt og peber 
2 dl piskefløde 
2 spsk gedeost 
2 fed hvidløg 
klippet persille 
Tilbehør: kogte kartofler eller Løse ris - se Tillæg, Tomatsalat - se Tillæg
* 
Del de rensede kyllinger i hver 4 stykker og tryk dem tørre i køkkenrulle. 
Brun dem i en blanding af olivenolie og smør eller margarine. 
Drys med salt og peber. 
Læg kødstykkerne over i en anden gryde og kog panden af med 1½ dl fløde. 
Hæld det over kyllingerne. 
Rør resten af fløden sammen med gedeosten samt de knuste eller finhakkede hvidløg og kom det i gryden. 
Læg låg over og lad retten snurre i 35-40 minutter. 
Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og server retten med et drys klippet persille. 
Server kogte/brasede kartofler eller løse ris og tomatsalat til. 

Banan dessert med jordbær
6 store makroner 
1 spsk rom eller madeira 
3 bananer 
200 g jordbær 
2 dl piskefløde 
*
Knus makronerne og fordel dem i 4 portionsglas. 
Dryp med rom eller madeira. 
Dæk med udskivede bananer. 
Tag 4 jordbær fra til pynt og skær resten i skiver. 
Læg dem over bananerne og dæk med stiftpisket fløde. 
Pynt med de hele jordbær.