
 
Lad ikke navnet på denne ret afskrække dig. Det er smagen,
ikke prisen som er rig i denne guddommeligt lækre kyllingeret. Billigt.
• Spinat bidrager med både jern og kalcium • Cremede supper
kan anvendes i stedet for fløde, for at reducere fedtindholdet. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kylling Rockefeller
500 g grillet eller kogt kylling 
2 fed hvidløg 
300 g frossen, hakket spinat 
1 tsk smør eller margarine 
300 g champignonsuppe 
2 ½ dl hønsebouillon 
½ tsk groftkværnet sort peber 
3 spsk friskpresset citronsaft 
salt 
1 dl rasp 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Pil og hak hvidløgene. 
Skær kyllingen i ensartede strimler. 
Optø spinaten, lad den dryppe af og tryk væden ud. 
 
2 Smelt fedtstoffet ved jævn varme i en ovnfast gryde. 
Steg hvidløget ca. 1 min. Rør rundt. 
 
3 Tilsæt kylling, suppe og bouillon. 
Rør rundt, bring det i kog og lad det koge til væsken er
jævn og tyk, ca. 10 min. 
Tilsæt spinat og sort peber. 
Rør citronsaft i og smag til med salt. Tag gryden fra
varmen. 
 
4 Drys med rasp og stil retten i ovnen i 15 min., til det
syder i gryden og overfladen er gylden. 
 
Tips & råd
 

Friskpresset citronsaft forhøjer smagen på de fleste
kyllingeretter. 
Hele retten får en delikat citronaroma. 
Optø spinaten ved at lægge hele posen i lunkent vand. 
Vend posen nu og da. Lad den ligge i vandet til spinaten
føles blød. 
 
MIKROOVNSTIPS 
Forbered retten til og med trin 3. Læg ingredienserne i en
mikro-egnet form. 
Drys med rasp og sæt i mikroovnen på max effekt i 5-10 min. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 244 = kJ 1024 
Kulhydrat 12 g Protein 31 g Fedt 8 g (30%) Fibre 2 g