
 
Denne marinade giver en uforglemmelig smag til
kyllingelårene. Gæsterne spørger sikkert efter mere. Kyllingen er perfekt
grillmad.
• Mere bouillon end soya i marinaden giver mindre
saltforbrug • Honning indeholder en del jern.
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
 
# Råvarer til Soyaglaseret kylling 
12 kyllingeunderlår 
½2 dl soya 
2 spsk sød chilisauce 
2 spsk østerssauce 
2 spsk sesamolie 
2 spsk honning 
1 dl hønsebouillon 
sesamfrø (valgfrit) 
FORSLAG TIL TILBEHØR: 
chilisauce, fiskesauce, østerssauce, sød chilisauce
hakket koriander 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. 
Placer grillristen i midten af ovnen. 
 
2 Tag skindet af kyllingelårene, ved at tage fat i skindet
med et stykke køkkenrulle og trække det ud over kødet. 
 
3 Bland soya, sød chilisauce, østerssauce, sesamolie,
honning og bouillon i en skål. 
Bland det godt. 
 
4 Læg kyllingelårene i marinaden og lad det stå i køleskabet
i mindst 30 min, gerne længere. 
Tag kyllingelårene op af marinaden og læg dem i et ovnfast
fad. 
Steg dem i ovnen i ca. 45 min, eller til de er gennemstegte.
Øs kyllingen af og til med marinaden. 
Drys med sesamfrø lige inden serveringen og server kyllingen
med forskellige saucer og hakket koriander. 
 
Tips & råd

Sesamfrø sælges oftest uristede. Men du kan finde dem ristede
i visse helsekostbutikker, men de er da oftest blandet med solsikkefrø. 
 

Chilisaucer varierer meget i konsistens, smag og styrke. 
Sød chilisauce er rigtig godt til kylling. 
 
VARIATI0N
Grill kyllingelårene pa havegrillen i stedet for at
tilberede dem i ovnen. 
Til skovturen kan du tilberede kyllingelårene i forvejen og
opvarme dem på en grill eller spise dem kolde. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 189 = kJ 793 
Kulhydrat 2 g Protein 34 g Fedt 5 g (24%) Fibre 0 g