
 
Denne kylling får
sin dejlige smag fra den krydrede marinade. Du kan nøjes med at lade den trække
i en halv time, men smagen bliver bedre, jo længere tid kødet trækker. 
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 35 min. 4 personer 
 
#
8 kyllingeunderlår 
50 g mandler 
500 g grønne bønner 
2 bundter forårsløg 
 
Marinade: 
2 dl yoghurt 
1 spsk citronsaft 
2 tsk stødt
spidskommen 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk sort peber 
1 spsk fintrevet
ingefær 
2 spsk koncentreret
tomatpuré
½ tsk salt 
 
Tilbehør: 
kogte jasminris
(beregn 1 dl rå ris pr. person) 
mangochutney 
*
1. Bland alle
ingredienserne til marinaden sammen. 
Vend kyllingelårene
i marinaden og lad dem trække i mindst 30 min. se tips. 
 
2. Tænd ovnen på 200
°C varmluft. 
Læg kyllingelårene
på en bageplade med bagepapir og lad så meget marinade som muligt hænge på. 
Hak mandlerne groft
og drys dem oven på kødet. 
Steg kyllingen 35
min. i ovnen. 
 
3. Nip bønnerne og
rens forårsløgene. 
Kog bønner og
forårsløg i letsaltet vand i 4-5 min., til de er møre med lidt bid. 
 
4. Server kyllingen
med de kogte grønsager, kogte ris og mangochutney. 
 
TIPS: Kyllingen
bliver endnu mere saftig og får endnu mere smag, hvis du lægger den i marinaden
dagen i forvejen og lader den trække i køleskabet natten over. 
Kog evt. lidt ekstra
ris til de tyrkiske frikadeller i morgen. 
 
Chicken tikka masala er en indisk eller skotsk ret. Retten
består af kyllingefilet-stykker i en orangebrun sauce. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin