
 
Prøv denne kylling som er let pocheret i duftende urter. En
stor fordel med denne ret er at den kan tilberedes i forvejen. 
• Kylling er en god proteinkilde. Protein er vigtigt for
kroppens opbygning af nye celler. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 6 Portioner 
 
# Råvarer til Urtepocheret kylling: 
6 kyllingebryster a 125 g 
1 citron eller lime 
½ bundt koriander 
1 l hønsebouillon 
1 tsk hele hvide peberkorn 
1 løg, hakket 
1 selleristilk, tyndt skivet 
½ dl hakket purløg 
1 dl groft hakket persille 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær 6-7 dybe snit i hvert kyllingebryst. Skær halvvejs
ned i stykkerne. 
Læg kyllingestykkerne i en stor teflongryde. 
 
2 Skær citronen i meget tynde både og læg dem ovenpå
kyllingen. 
Skyl korianderen grundigt. 
Hak stilke og blade groft og kom også dem i gryden. 
 
3 Kom bouillon, peberkorn, løg, selleri, purløg og persille
i gryden. 
 
4 Bring det i kog og skru derefter ned. 
Lad det simre svagt i 10-15 min. til kyllingen er
gennemkogt. 
Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 min. 
Tag derefter kyllingen op af væsken og server. 
Server kyllingen med blandede grønsager, urter fra
bouillonen samt friske citron- eller limebåde. 
 
Tips & råd
 

Andre krydderurter kan anvendes i denne opskrift. Persille,
salvie og frisk eller tørret basilikum kompletterer kyllingens smag fint.
 

Lav din egen fedtfri hønsebouillon ved at koge kyllingeben
sammen med selleri, gulerod, persille, peberkorn og løg i både. 
 
VARIATION 
Hvis kyllingen skal serveres kold så lad den køle af i
bouillonen for at holde kødet saftigt. Mariner kyllingen 1 time i friskpresset
citron eller lime for at få kyllingen ekstra saftig. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 118 = kJ 4925 
Kulhydrat 1 g Protein 24 g Fedt 2 g (15%) Fibre 0 g