1 kylling (1300g) 
1 tyk skive skinke 
2 store løg 
2 skalotteløg 
3 hvidløgsfed 
3 selleriblade 
200 g aspargeshoveder fra dåse 
250 g ærter 
20 g smør 
2 spsk olivenolie 
250 g langkornede ris 
1 hønsekødsbouillonterning 
1 knsp cayennepeber 
4 dråber tabasco 
1 timiankvist 
1 laurbærblad 
persille 
salt og peber
  
Skær kyllingen i 10 stykker. 
Opløs bouillonterningen i 1 ¼ liter vand. 
Skær skinken i terninger, rens og snit selleri, løg, skalotteløg og hvidløg 
i fine skiver. 
Opvarm smør og 1 spsk  olivenolie i en støbejernsgryde. 
Kom grønsagsskiverne i og damp dem et øjeblik. 
Hæld risen over og lad dem blive gennemsigtige (de bør ikke tage farve). I mellemtiden brunes kyllingestykkerne i 1 spsk  olivenolie på en pande. 
Hæld bouillonen over risen. 
Kom kyllingestykkerne, skinken, cayennepeber, Tabasco, salt og peber, 
laurbærblad, timiankvist og hakket persille i gryden. 
Læg låg over og lad det koge 35 minutter ved lavt blus uden at røre i 
gryden. 
I mellemtiden bælges ærterne og aspargeshovederne afdryppes. 
Grønsagerne blancheres i kogende vand og tilsættes retten 10 minutter 
før risen er færdig. 
Jambalayaen er klar, når al væden er absorberet.