1 kyllingebryst (ca. 200 gram) 
4 tsk  smør 
2 tsk  olie 
2 appelsiner (ubehandlede) 
1 tsk  reven appelsinskræl 
1 tsk  honning 
2 nip friskreven ingefær 
2 tsk  mandelsplinter 
nogle små friske mynte blade 
salt og hvid peber 
 
Tør kødet grundigt af. 
Varm 2 tsk  smør sammen med olien i en stegepande og brun kødet godt 
på begge sider for kraftig varme i ca. 5 minutter, hvorefter det drysses 
godt med salt og peber. 
Skyl 1 appelsin, tør den og riv 1 tsk  af skrællen. 
Pres begge appelsiner. 
Tag kødet af panden og kog stegeskyen med appelsinsaften. 
Derefter krydres appelsinsaucen med reven appelsinskræl, honning og 
ingefær, 2 spsk  smør og mandelsplinterne tilsættes. 
Læg kødet tilbage i gryden og lad det snurre mørt for middel varme i 
ca. 15 minutter. 
Det skal vendes flere gange i løbet af stegetiden og overøses med 
saucen. 
Til sidst smages saucen til med lidt salt, og kødet anrettes i saucen på en 
varm tallerken. 
Skyl og tør myntebladene, klip dem fint og drys dem over retten.