
 
Du kan lave piroggerne i god tid i forvejen, da de både kan
opbevares i køleskabet og fryseren og varmes i ovnen inden servering. Så har du
et hurtigt måltid til travle dage. 
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid:
20 min. 
#
Dej: 
25 g gær 
1¾ dl vand 
1 æg 
75 g grahamsmel (eller fuldkornsspeltmel) 
1 tsk salt 
1 tsk sukker 
50 g smør 
325 g hvedemel 
1 æg (til pensling) 
 
Fyld: 
2 kyllingefileter 
2 spsk olie 
2 løg 
250 g champignon
500 g savojkål 
salt og peber 
 
Rødbedesalat: 
500 g rødbeder 
3 spsk æble- eller lagereddike 
2 dl syrnet fløde eller cremefraiche 
1 bundt dild 
*
 
Rør gæren ud i vandet. 
Tilsæt æg, grahamsmel, salt, sukker, æg og smeltet smør. 
Rør ingredienserne sammen, og tilsæt hvedemelet. 
Ælt dejen grundigt, og lad den hæve tildækket et lunt sted i
ca. 1 time. 
 
Brun kyllingefileterne på begge sider på en varm pande med 1
spsk olie. 
Skru ned for varmen, og lad kødet stege i ca. 5 min. på hver
side. 
Læg det på en tallerken. 
 
Hak pillede løg og rensede champignon groft, og brun dem i 1
spsk olie på panden. 
 
Snit kålen fint, og kog den i en gryde med letsaltet vand i
et par min. 
Dryp kålen af i en sigte, og steg den sammen med løg og
champignon. 
 
Skær kyllingen i små stykker, og vend dem med grønsagerne. 
Varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber. 
 
Del dejen i 12 stykker. 
Rul hvert stykke ud til en oval i ca. ½ cm's tykkelse. 
Læg 3-4 spsk fyld på dejen, og fold den sammen. 
Tryk sammenføjningerne godt sammen, og læg piroggerne på en
bageplade med bagepapir. 
Lad dem hæve i 30 min. 
 
Pensl piroggerne med sammen pisket æg, og bag dem i ovnen
ved 200 °C i ca. 20 min., til de er lysebrune og gennembagte. 
 
Skræl rødbederne, og riv dem groft. 
Vend dem med eddike, og smag til med salt og peber. 
Anret salaten på et fad eller i skåle. 
Dryp med syrnet fløde, og drys med grofthakket dild. 
 
Server piroggerne med rødbedesalaten. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin