
 
En god gang curry varmer godt, når det er koldt, og stærk
mad har en gavnlig effekt på forbrændingen. Ugens slankeopskrift er
kyllingeragout...
Spaghetti til 1
person. Ragout til 4 personer (ragouten kan opbevares 2 døgn på køl eller
fryses) 
Arbejdstid: 60 min. Koge/stegetid:
45 min. Ikke fryseegnet 
 
#
75 g gulerod 
50 g bladselleri 
rosmarinblade 
oregano 
timianblade 
basilikum 
2 fed hvidløg 
30 g skalotteløg 
2 tsk olie 
450 g hakket kylling
4 spsk
tomatkoncentrat 
1 dåse flåede
hakkede tomater (450 g) 
havsalt og peber 
 
Pasta: 
75 g gulerod 
100 g squash 
40 g
fuldkornsspaghetti
*
 
Skrub eller skræl
gulerod og skyl bladselleri, skær begge i små tern. 
Skyl og afdryp
krydderurterne og finthak rosmarin og oregano. 
Pil og finthak
hvidløgsfed og skalotteløg og svits et par minutter i olien. 
Tilsæt gulerod,
bladselleri, rosmarin, timian og halvdelen af oreganoen og svits yderligere 3-4
min.
 
Tilsæt kødet og brun
det. 
Tilsæt så
tomatkoncentrat og efter et par minutter dåsetomaterne. 
Lad retten simre
under låg for lav varme i ca. 45 min, til saucen er kogt lidt ind. 
Smag til med salt og
friskkværnet peber og resten af oreganoen samt basilikum i saucen. 
 
Pasta: 
Skræl gulerod og
skyl squash. 
Lav fine strimler af
begge på mandolinjernet, med en spiral- eller et juliennejern. 
Kog spaghettien
efter anvisningen på pakken, tilsæt gulerodsstrimlerne det sidste minut af
kogetiden. 
Squashstrimlerne
bliver fint bløde bare ved at blive vendt i den varme sauce. 
 
TIPS: Hakket kylling
kan erstattes med hakket kalkun. 
 
| Kalorier  |   | 405 kcal  | 
| Protein  | 32 g  | (32 %)  | 
| Kulhydrat  | 40 g  | (44 %)  | 
| Fedt  | 11 g  | (24 %)  | 
| Kostfibre  | 9 g  |   | 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin