
 
En herlig opskrift på en let frokost eller til festen. Det
er let at gange opskriften op, alt efter hvor mange gæster du har inviteret. Enkle
og lette at lave.
• Sennep bidrager med meget smag uden at tilføje kalorier. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 12 spid. 
 
# Råvarer til Kyllingespid til festen:
4 kyllingebryster cl 125 g 
2 tsk sesamolie 
smør eller olie til pladen 
2 dl letmælks-yoghurt
naturel 
½ dl mager
cremefraiche 
½ dl dijon sennep 
¼ tsk friskkværnet sort peber 
DESUDEN: 
12 grillspid af træ 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Fjern eventuelle hinder fra kyllingebrysterne og skær
kødet i 1 cm brede strimler. 
 
2 Vend kyllingestrimlerne i sesamolien og sæt dem pa spid
som har trukket i vand og lidt olie. Sno kødet let når det trækkes på, så der
dannes et zig-zag-mønster. 
 
3 Tænd for ovnens grill og smør en plade med lidt fedtstof. 
Læg spiddene på pladen og grill dem 10 cm fra varmen i 4-5
min. på hver side til kyllingen er gennemgrillet og fint gylden. 
 
4 Pisk yoghurt, cremefraiche og sennep sammen. 
Smag til med lidt peber. 
Server saucen sammen med kyllingespiddene. 
 
Tips & råd
 

Hinderne på kødet fjernes eftersom de får kødet til at
trække sig sammen når det tilberedes. Stik knivens spids ind under hinden og
snit forsigtigt. 
 

Lad træspiddene trække i varmt vand og et par dråber olie i
ca. 10 min. 
Vandet gør at spiddene ikke antændes og olien gør at kødet
er let at få på og af spiddet. 
 
FRYSNING: Frys hverken kyllingespid eller sauce. 
Saucen skiller og bliver tynd og kyllingen bliver blød og
smuldrende i konsistensen. 
 
PR. SPID: Energi: Kcal 66 = kJ 277 
Kulhydrat 1 g Protein 11 g Fedt 2 g (27%) Fibre 0 g