En populær sommerdesserter - en tærte med friske abrikoser, mandler og hindbærsyltetøj, der hedder "L'Arlesienne". Arles er en yndig lille by i Provence, beliggende på Rhoneflodens bredder og midt i i Camarque, hvor de vilde heste og rosa flamingoer bor. Provence bugner af abrikostræer og mandeltræer, hvis smukke, hvide blomster varsler forårets komme, og hindbær. Kombinatiionen er en klar vinder. Billedet viser kagerne inden de er bagt. De skal være smukt gyldne efter bagningen.
12 stk. cupcakes:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
100 g sukker
2 æg
5 spsk mælk
nogle få dråber mandelessens (kan udelades)
75 g tørrede abrikoser eller tørrede hindbær eller en blanding, skåret i små stykker
50 g grofthakkede mandler
6 små friske abrikoser, halverede, udstenede
12 tsk hindbærsyltetøj
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Rør melblandingen i skiftevis med mælken.
Kom evt. mandelessens i efter behag.
Vend de tørrede abrikoser og mandlerne i.
C. Fyld papirformene godt halvt op med dej, læg ½ abrikos på hver med hullet opad, og tryk den forsigtigt ned i dejen.
Læg 1 tsk syltetøj i hvert hul.
Bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej, og de er gyldne ovenpå.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.