Logo

Lagkager til børnefest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lagkager til børnefest


#

Lagkagebunde:
3 æg
125 g sukker
1 spsk vand
50 g hvedemel
60 g kartoffelmel
1/2 tsk hjortetakssalt

Æggene piskes hvide og skummende med sukkeret.
Vandet røres i.
Hvedemel, kartof­felmel og hjortetakssalt sigtes ned i skålen og røres forsigtigt sammen med det øvrige.
Dejen rækker til 3 lagkage bunde.
De bages i forme, der er smurt godt, ca. 5 minutter ved 225°.

Kagecreme:
1 æg eller 2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 1/2 spsk Maizenamel
2,5 dl mælk
lidt vaniljesukker
 *
Æg og sukker piskes godt sammen i en gryde, og Maizenamelet røres i.
Mælken tilsættes, og cremen bringes i kog, mens der røres godt i den. Den smages til med vaniljesukker.
Cremen kan bruges som den er eller man kan lade den køle af, mens man af og til rører i den og blande den kolde creme med fløde­skum af 2 dl piskefløde.
 
Chokoladeskum:
kan både bruges som fyld i lagkager og kager og som dessert
 
1/2 l piskefløde
125 g lys chokolade
125 g mørk chokolade
 
Fløden piskes til flødeskum.
Chokoladen smeltes over svag varme.
Der må gerne være lidt »klumper« i, når gryden tages af varmen.
Chokoladen køler lidt af og rØres så i flødeskummet.
Denne portion passer til en lagkage, hvor der ikke er andet fyld eller som dessert til 4-6 børn.
Chokolade skum og friske eller syltede ferskner smager godt sammen.
 
Råcreme:
2 æggeblommer
25 g sukker
2 dl piskefløde
evt. 1 blad husblas
 
Æggeblommer og sukker piskes, til det er hvidt og skummende.
Fløden piskes stiv og blandes forsigtigt med pisket æg og sukker.
Råcremen kan skille, hvis den står for længe.
Det kan undgås, hvis man tilsætter husblas.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 minutter.
Vandet vrides af, og husblasen smeltes i en kop over vandbad.
Når husblasen er"kølet lidt af, røres den i råcremen.
Foruden creme kan man bruge alle slags frisk frugt som fyld i lagkagen: banan, sylte­tøj, kiwifrugt, fersken, frugtmos osv.
Mange mindre børn foretrækker en lagkage, hvor frugten er moset og blandet i creme eller flødeskum.
Det smager mildt, og der er ingen overraskende »klumper« i.
 
Pynt til lagkager:
Der er et utal af muligheder, når lagkagen skal pyntes, men udgangspunktet er næsten altid flødeskum eller glasur.
 
Flødeskum:
Flødeskum af 2 dl piskefløde passer til en lagkage.
 
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kogende vand.
Sigt flormelis ned i en skål.
Rør kogende vand i, til glasuren er jævn og glat.
Glasuren skal bruges temmelig hurtigt, ellers stivner den.
 
Kakaoglasur:
Glasuren tilsættes 1 spsk kakao.
 
Lyserød glasur:
Vandet erstattes med rød frugtsaft.
 
Appelsinglasur:
Vandet erstattes med appelsinjuice.
 
Citronglasur:
Vandet erstattes med citronsaft.
 
Vil man tegne eller skrive med glasur, kan man bruge en lille engangssprøjte af plastic fra apoteket.
Nyrørt glasur kan nemt suges op i sprøjten, og man kan lave fine, tynde streger med den.
 
Chokoladeovertræk:
En plade kogechokolade eller overtrækscho­kolade smeltes over vandbad og smøres ud på lagkagen.
 
Blondelagkage:
Lagkagen dækkes med chokolade eller brun eller lyserød glasur.
Når chokoladen eller glasuren er helt stiv lægges en udstanset papirsserviet med blondemønster over kagen, og der sigtes flormelis ned over servietten i et jævnt lag.
Fjern servietten meget forsigtigt og det hvide mønster står tilbage på den brune eller lyserøde overflade.
I stedet for en udstanset serviet kan man bruge et stykke papir, der er foldet og klippet ligesom et gækkebrev.
 
Hekselagkage:
Lagkagen dækkes med hvid glasur, og der tegnes et edderkoppespind med kakaoglasur oven på. Midt på kagen placeres en stor plasticedderkop. Kanten pyntes med døde fluer, som er lavet af rosiner med smuttede og flækkede mandler som vinger.
 
Sørøverlagkage:
Kagen dækkes med kakaoglasur eller smeltet mørk chokolade. Dødningehoved og knogler skæres ud af marcipan eller kon­fektmasse, der er rullet tyndt ud. Husk at drysse bordet godt med flormelis, inden mar­cipanen rulles ud.
 
Dannebrogslagkage:
Kagen dækkes med lyserød glasur (flaget bliver en lille smule blegt), og der laves et kors med hvid glasur ovenpå.
 
Byg din egen lagkage
Store børn kan bygge deres egen lagkage.
På bordet står:
Et fad med mindre lagkagebunde, der er stukket ud af nogle store med et glas.
Skåle med fx.: appelsinstykker, ananaster­ninger, mandarinstykker, skivet kiwifrugt, bananskiver, jordbærskiver og frugtmos.
nødder, flødeskum, gele, chokoladestumper, kagecreme
 
Se også: Lagkagebunde til gluten-allergikere.


Lagkager til børnefest




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 21.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barn 2-6 år Æggekage med pølserÆggekage er en klassisk ret. Den kan både spises til frokost og aftensmad hvis det skal...
• Barn 2-6 år Den sunde madpakkeHer er nogle ideer til ingredienser til en sund men anderledes madpakke. Det kan blandt...
• Barn 2-6 år Grovbolle med pålægHer er et par ideer til hvilke typer pålæg man kan putte i en grovbolle. En grovbolle...
• Mandeltoppe 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os