Logo

Laks med spinat og jordskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laks med spinat og jordskokker

Røget laks med stuvet spinat er en dansk klassiker. Men i denne ret får den ferske laks røgsmagen fra den fynske rygeost og jordskokkernes letrøgede smag. Pæren bryder med alle traditioner, men sætter prikken over i’et.


1/2 kg renset spinat
600 g laksefilet med skind

250 g mager rygeost
2 spsk flødeost
1/2 kg jordskokker i tern
1 lille fast pære i tern
1 1/2 dl hønsebouillon
Tilbehør: Brød eller kartofler

 

Tænd ovnen på 220°C.
Blancher spinaten 1 min. i letsaltet vand, knug den fri for væde og skær den groft.
Skær laksen i fire tykke skiver, læg dem på højkant og skær en lomme midt i hver skive. Udvid lommen lidt med en teske og fyld rygeost i.

Drys med salt og peber.

Læg lakseskiverne med skindsiden opad i et smurt fad og bag dem i 6-8 min.
Varm spinaten med flødeost og overskydende rygeost.
Kog jordskokkerne knapt møre i bouillonen i 3-4 min., vend pærerne i, varm det igennem og krydr med rigeligt peber.
Pil skindet af laksestykkerne og anret laks og grønsager på et stort fad.

Server med brød eller kartofler.

 

Tips: Der skal være skind på laksen, da det holder kødet bedre sammen.

Grønsager pr. person: ca. 275 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.298 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KokosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!