Logo

Laks teriyaki 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laks teriyaki 2

 

Enkelt og lækkert! Ved hjælp af frosne grønsager er det muligt at fremtrylle denne fine ret på små 30 minutter. Hurtig mad - hurtig wok.

• Blandede grønsager tilfører mange forskellige vitaminer • Laks er meget proteinrigt.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Laks teriyaki

4 laksefileter a 150 g

300 g frosne grønsager i små stykker

6 dl kogte løse ris

SAUCE:

1 dl hønsebouillon

2 mellemstore forårsløg

½ tsk frisk chili, finthakket

½ dl risvineddike eller æblecidereddike

2 spsk kinesisk soya

1 spsk stødt ingefær

1 tsk sukker

2 spsk vindruekerneolie

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog risene efter posens anvisninger og hold dem varme.

Optø grønsagerne.

Tilbered bouillonen og bland den med finthakket løg, chili, vineddike, soya, ingefær og sukker.

 

2 Varm 1 spsk olie på en stor pande eller i en wok ved middel varme.

Læg laksen i og ½ dl af saucen.

Steg under omrøring til fisken er stegt igennem, ca. 5 min.

Læg laksen på et fad og dæk den med folie, så den holdes varm.

 

3 Varm yderligere 1 spsk olie på panden eller i wokken.

Kom de optøede grønsager i sammen med resten af saucen.

Rør rundt til grønsagerne er færdige, ca. 10 min.

Læg risene på et serverings- fad, læg laks og grønsager ovenpå og server straks.

 

Tips & råd

 

Laks teriyaki 2

Risvineddike giver en pikant og krydret smag til retten.

Det anvendes ofte sammen med andre orientalske ingredienser for at give særpræg.

 

Laks teriyaki 2

At anvende frosne, blandede grønsager sparer en hel del tid.

De er gode at have ved hånden i fryseren.

Vælg blandinger uden tilsat fedt eller andet.

 

VARIATION: I stedet for laks kan du til denne ret anvende godt afdryppet krabbekød.

Der går ca. 250 g til pr. portion.

 

PR. PORTION: Kalorier 486 = Kilojoule 2038

Kulhydrat 49 g Protein 25 g Fedt 19 g (35%) Fibre 5 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TzatzikiVores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at...
• Chokoladesouffle i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Toscansk tværreb med bagt polentaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Tunesisk mandel-appelsinkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lauras chokolade-mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!