Logo

Laksefilet med porresauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laksefilet med porresauce

 

Enkel mad giver ofte vidunderlige smagsoplevelser hvilket denne ret beviser. Saftig fisk som er dampet i herlig bouillon. Let og godt.

• Fiskens omega 3 fedtsyrer virker sænkende på blodets kolesterolindhold.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Laksefilet med porresauce

4 laksefileter a 150-200 g

4 mellemstore porrer, den hvide del

1 løg

2 fed hvidløg

½ bundt frisk timian

5 dl tør hvidvin

5 dl fiskebouillon

salt

½ tsk friskkværnet sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Gå laksefileterne efter og fjern alle ben.

Skyl fisken under rindende koldt vand.

 

2 Skær roden og den grønne del af porrerne.

Skær de hvide dele i 10 cm lange stykker og del dem på langs.

Skyl porrestykkerne grundigt indeni.

 

3 Pil og hak løg og hvidløg fint.

Nip bladene af timiankvistene.

 

4 Læg porre, løg, hvidløg, vin og bouillon i en stor stegepande.

Bring det i kog.

Skru ned, læg låg på og lad det simre i 20 min, eller til porren er mør.

Læg laksefileterne ovenpå.

Drys med salt og peber.

Damp fileterne i 8-10 min, til de er gennemkogte.

 

Tips & råd

 

Laksefilet med porresauce

Laksekoteletter kan også anvendes her. Laksekoteletten er en skive af den hele fisk og har derfor et ben i midten, mens laksefileten er siden af laksen som er benfri.

 

Laksefilet med porresauce

Porrer varierer ikke så meget i smag, men derimod i konsistens og størrelse.

Mindre porrer er ofte blødere og finere i smagen end de store, som kan være træede.

 

 

FORBEREDELSE

Porresaucen kan laves i god tid og stilles i køleskab op til 2 dage.

Laksen skal laves lige før servering. Damp forsigtigt så den ikke bliver tør.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 359 = kJ 1507

Kulhydrat 18 g Protein 29 g Fedt 19 g (48%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 529 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Laksespid med kartoffelsalatVi har marineret stykker af laksefilet med hvidløg, appelsin og rosmarin, men du kan...
• Appelsinsorbet med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!