600 g  laks 
50 g  sesamfrø 
1 dl  olivenolie 
3 fed hvidløg 
3 skalotteløg 
1 stang vanilje 
2 spsk  hot mango chutney 
1 spsk  karry 
2 dl  kraftig mørk øl 
2 bdt  thai asparges 
2 grønne courgetter 
2 avocado 
1 lime 
50 g  cashew nødder 
200 g  jasminris 
Skær laksen i 4 lige store stykker. Krydr laksestykkerne med salt og peber, vend dem i sesamfrø, brun dem af i olie, tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hvidløg, skalotteløg, vaniljestang, mango chutney, karry og øl koges sammen i wokken. Kog risene efter anvisningen på pakken. Skær thai asparges, courgetter og avocado i passende stykker. Skær limefrugten i skiver. 
Vend asparges, courgetter, avocado, limeskiver og cashewnødder i saucen, indtil det hele er mørt. Læg laks og ris tilbage i wokken og server straks.