#
3 blade husblas
2 laksestykker (a ca. 150-200 g)
100 g  finthakket bladselleri 
1 tsk  friskpresset citronsaft
1 ½ dl  cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
½ tsk  groft salt
 friskkværnet peber
1 dl  piskefløde
 
Pynt: 
 Citronbåde 
 bladselleri. 
 
Tilbehør: 
90 g  ristet brød eller flûtes
*
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. 
Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. 
Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. 
Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. 
Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. 
 Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. 
 Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle. 
Bank formene let mod bordet. 
Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.
Ved serveringen: 
Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.