5 blade husblas 
250 g  kogt laks 
2 dl  fiskesuppe eller bouillon 
1 ½ dl  piskefløde 
1 bdt  dild 
1 spsk  citronsaft 
75 g  røget laks i skiver 
 
Dildsauce: 
100 g  kalorielet mayonnaise 
1 dl  creme fraîche 
1 tsk  citronsaft 
3-4 spsk  klippet dild 
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, tages op og smeltes i vandbad.
Laksen mixes i blender eller kødhakker sammen med fiskesuppe, fløden 
og dilden. 
Den smeltede husblas røres i, og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.
Den røgede laks skæres i ca. 2 cm brede strimler, som lægges i bunden 
af små portions skåle. 
Laksemoussen fordeles i formen. 
Stilles herefter i køleskab i 4-5 timer.
Dildsauce: 
Mayonnaise og creme fraîche røres sammen, tilsættes dild og smages til 
med salt og peber.
Portionsskålene dyppes 10-12 sekunder i varmt vand og vendes ud på en 
tallerken. Server med flûte og sauce til. 
Anret evt. på et salatblad - det ser flot ud. 
Den røgede laks kan evt. udelades.