5 bl. husblas 
250 g kogt laks 
2 dl fiskesuppe eller bouillon 
1 ½ dl fløde 
1 bdt  dild 
1 spsk  citronsaft 
salt, peber 
75 g røget laks i skiver 
 
Dildsauce: 
100 g mayonnaise 
1 dl creme fraîche 
1 tsk  citronsaft 
3-4 spsk  klippet dild 
salt, peber
  
Mousse: 
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min. tages op og smeltes i 
vandbad.
Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe, 
fløde og dild.
Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt 
og peber. 
Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af 
en randform. 
Laksemoussen fordeles i formen og stilles i køleskab 4-5 timer. 
Dildsauce: 
Mayonnaise og créme fraîche røres sammen. 
Dild tilsættes og saucen smages til med salt og peber. 
  
Tips: (Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur 
som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!) 
Servering: 
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad. 
Saucen serveres til.