
Spis noget godt i aften ...
 
75 g kvark 
4 æg 
havsalt 
3 spsk olivenolie 
175 g hvedemel 
1 top tsk bagepulver 
250 g laksefilet 
2 dl piskefløde 
1 bundt persille, dild og purløg 
*
A. Ælt kvark, 1 æg, ½ tsk salt, olie, mel og bagepulver sammen til en glat dej og pres den ud i et tærtefad med en diameter på ca. 25 cm. 
Pres også dejen op ad kanten. 
 
B. Skyl laksen, dup den tør og skær den i strimler. 
Pisk resten af æggene og fløden. Krydr med salt. 
 
C. Skyl krydderurterne og hak dem fint. 
Fordel laks og krydderurter på dejen og hæld æggeblandingen over.
 
D. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 30-35 min. 
 
Tips: I stedet for laks og krydderurter kan man også komme 75 g skinke i tern og 30 g revet ost i quichen. Eller prøv en blancheret fennikel i strimler og 100 g svitset kalkunbryst i strimler. Skift fløden ud med let- eller minimælk og spar 73 g fedt. 
 
Pr portion 2878/688 kJ/kcal. 29 g protein. 43 g fedt. 36 g kulhydrat. 3 g fibre
 
  
 