200 g varm ørredfilet 
1 spsk fedtreduceret mayonnaise (light mayonnaise) 
1 dl syrnet mælkeprodukt (højst 1.5 g fedt pr. 100 g) 
peber 
2 blade husblas 
1 æggehvide 
4 skiver ferskrøget laks (ca. 200 g) 
250 g frisk spinat 
citron og salat til pynt 
 
Rør ørredfilet med mayonnaise, syrnet mælkeprodukt og peber til det 
er en jævn masse. 
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. og smelt den herefter over et 
vandbad. 
Pisk den i fiskemassen
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i fiskemassen
Bred lakseskiverne ud på noget alufolie eller køkkenfilm så de danner et 
rektangel.
Skyl og damp spinaten og lad den dryppe grundigt af i en sigte. 
Kom spinaten på laksen og bred ørredmoussen over.
Fold laksen stramt omkring spinat og ørredmousse og lad pakken stå i 
køleskab i mindst 3 timer.
Anret på salatblade med citronbåde til.