Logo

Laksetatar med citrusskum, sennepssejl og æblesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksetatar med citrusskum, sennepssejl og æblesalat 

Laksetatar:

400 g laksefilet

2-3 tsk sennep

1 spsk cremefraiche 38%

3 spsk blandede og hakkede krydderurter (dild, estragon, persille og basilikum)

Salt og hvid peber 

Skær laksen i fine tern og bland med de øvrige ingredienser.

Lad tataren trække i minimum ½ time, hvorefter den smages til igen.

 

Citrusskum:

1 dl fløde

1 dl cremefraiche 38%

1 lime (skal + saft)

½ citron (skal + saft)

1 tsk salt

1 knivspids cayenne

 

Pisk fløde og cremefraiche med citrus-skaller, salt og cayenne til skum.

Smag til med saften.

 

Æblesalat:

200 g blandet salater (rucola, feldsalat og frisse)

1-2 danske æbler (f.eks. Cox orange eller Elstar)

Skyl og pluk salaterne og udskær æblet med skræli tynde skiver.

 

Marinade til æblesalat:

1 tsk sennep

1 tsk dansk honning

1 spsk æbleeddike

Salt og hvid peber

2 spsk rapsolie

 

Pisk ingredienserne sammen og vend æbler og salat i marinaden. 

 

Sennepssejl: 

1 spsk Dijon sennep

1 æggehvide

20 g durum mel 

0,5 dl majs- eller rapsolie

1 knivspids salt

 

Bland alle ingredienserne.

Sprøjt den tyndt ud på bagepapir (som et lille sejl 12 x 4 cm) og bag dem i ovnen ved 180°C til de er gyldne og sprøde, køl af.

Flyt dem forsigtigt til afkøling.

Anret laksetataren med æbler og salat, og garnér med citrus-skum og sennepssejl.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her