2 spsk olivenolie
1 lille hakket løg
3 fed knust hvidløg
1 ½ kg lammekølle, udbenet og snøret
1 tsk chili
1 spsk sød paprika
2 mellemstore røde peberfrugter i tern
2 ½ dl tør hvidvin
½ l hønsebouillon
⅔ dl frisk rosmarin
⅔ dl friskhakket mynte
Forvarm ovnen til 180ºC. Opvarm olie i en gryde og kom løg og hvidløg i. Svits det 3 minutter. Læg lammekøllen i og brun den op alle sider. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad. Kom chili, paprika og peberfrugt i gryden, rør rundt og lad det simre 5 minutter ved jævn varme. Hæld vin og bouillon ved, bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre uden låg i 10 minutter. Tilsæt rosmarin og mynte og hæld saucen i fadet til lammekøllen.
Dæk fadet til og stil det i den varme ovn 45 minutter eller til lammekøllen er færdig, brug evt stegetermometer.
NB. Saucen er meget tynd og retten bliver traditionelt spist af små skåle. Men den kan jævnes med Maizena udrørt i vand.
--